Cвято- карнавал «Пурім»

2018-02-27

/Files/images/novini/2702.jpg

Добра традиція є в дошкільному закладі - зустрічати улюблене свято «Пурім». Святкування «Пуріму» започатковане педагогами для того щоб діти краще знали традиції та звичаї рідного народу. Безперечно, всім малятам до вподоби свята, а особливо коли вони проходять разом з батьками та адміністрацією дошкільного закладу.

А театралізована діяльність дала змогу дітям приміряти на себе різні ролі, пережити різні емоції, та незабутні враження які були присутні на цьому чудовому святі.

Історія свята для тих хто хоче детальніші познайомитися з традицією єврейського народу.

А що означає «пурім» у перекладі? «Пур» - це жереб. Ахашверош (злий та жорстокий цар Персії) хотів знищити євреїв: він ніби вибирав – от вам жереб та разом з Аманом (міністром-жадібним та надто поганим, який хотів знищити євреїв) видав наказ на знищення всіх. А вийшло, що євреї не тільки не були знищені, але і перемогли своїх ворогів. Вийшло, що жереб ніби перевернувся. Допомогли народу мудрі та розумні люди , що знали різні мови – один з них Мордехай, він викрив замах на Ахашвероша та його племінниця Естер(Есфір), яка дотримувались своєї віри , виконувала закони та була дуже вродлива жінка. За це цар Ахашверош вибрав її за дружину, та він не знав що вона єврейка

А чому все це називається карнавалом?Вважається, що в ті часи усе відбулося в один день –і рішення Ахашвероша та Амана, всі злодійства, перемога на користь Есфір і євреїв. Усе ніби перевернулося, розумієте? І от з того часу і почалася традиція перевдягання.

Святу Пурим передує піст Естер – від заходу до світанку ніхто нічого не їсть.

Цього посту дотримують тому, що Есфір, перш, ніж піти до Ахашвероша (а в той час зайти без запрошення до царя – це моментальна страта), молилася три дні. І вся єврейська громада міста тоді теж молилася і постилась. Звідси і піст.Ввечері усі в карнавальних костюмах йдуть у синагогу до молитви. І коли вимовляється слово «Аман!», починають кричати, дудіти, тупотіти.

Кiлькiсть переглядiв: 358

Коментарi